Иванчева в съда: Всичко е заговор, пари не сме взимали

Иванчева в съда: Всичко е заговор, пари не сме взимали
Източник: БГНЕС

Не са ми светели ръцете, става въпрос за заговор. Това каза кметицата на „Младост” Десислава Иванчева, която беше доведена в съдебната зала за заседанието по гледането на мярката ѝ.

Иванчева беше доведена заедно със зам.-кмета на „Младост” Биляна Петрова и двете говориха зад стъклената преграда в съдебната зала.

Според Иванчева е имало заговор. "Парите на бяха в мен. Бяха в колата. Бяха под седалката", крещеше Иванчева през стъклото.

Тя показа и лист с написан на него текст. "Ръцете ми не светеха като елха. Светна отстрани. Това идва от листа, на който писах показания", каза Иванчева и обясни, че човекът, който стои зад акцията срещу нея, е някой си Румен Р.

„Казват, че сигналът е подаден от "Ваклин груп", обяви Иванчева, викайки през стъклото.

Пари не сме пипали, не сме взимали, не сме искали и не сме получавали, заяви още тя.

Относно бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров, който също е обвиняем за взимане на подкуп в особено големи размери, Иванчева заяви: „Той не ни е давал никакви пари. Просто са намерени в служебната кола, в някакво кашонче“.

На въпрос кога са били подхвърлени парите, тя уточни: „Когато ни обискираха. 5 часа седяхме без адвокат“.

На въпрос дали е ходила в кафенето в градинката „Кристал“ и имала ли среша с Дюлгеров, Десислава Иванчева потвърди, че са пили кафе. „Пари не сме пипали, не сме взимали, не сме искали, не сме получавали. Парите са вероятно подхвърлени. Няма да си държа пари в отворен кашон с мен. Плюс това, когато тършуват те в двете дамски чанти, без опис, без нищо и кашона с пари. Жабките, страничните врати, цялото това пространство не са претърсвали, проверявали и описвани, което означава че всичко е било подметнато и намерено“, обясни тя, цитирана от Фокус.

Още подробности прочетете ТУК.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.