Иванчева: С Ваклин съм се срещала два пъти


Иванчева: С Ваклин съм се срещала два пъти
Снимка: БГНЕС

2576

Лъжа е, че искам Румен Русев да е кмет на „Младост”. Такъв надпис носеше кметът на Младост Десислава Иванчева в съдебната зала преди днешното заседание в Апелативния спецсъд, където се гледа мярката ѝ за неотклонение.

Предната инстанция – специализираният съд я остави в ареста. Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова показаха бележки с текстове върху тях, тъй като прокурорът им е казал да не говорят пред медиите. Иванчева заяви, че не е избирала Румен Русев да я замества в отпуска, който е подала. Там е написала, че иска другият кмет Владимир Клисуров да я замества, предаде БГНЕС.

Попитана дали се е срещала с Александър Ваклин (човекът, който даде парите за подкупа в сътрудничество с прокуратурата - бел.ред), Иванчева каза, че се е срещала два пъти, единият път в общината, а в последния ден, когато е дошъл, е казал, че ще направи детска площадка.

Апелативният спецсъд гледа мярката на кмета на „Младост” днес. Магистратите заседават по въззивни жалби на обвиняемите Петко Дюлгеров, Биляна Христова-Петрова и Десислава Иванчева. В края на миналата седмица долната инстанция - спецсъдът остави в ареста кметицата на "Младост" Десислава Иванчева. В ареста с най-тежката мярка задържане под стража Специализираният наказателен съд остави и нейната заместничка Биляна Петрова. В ареста остава и Петко Дюлгеров.

Кметицата на Младост бе арестувана показно преди дни пред Спортната палата в София, в колата ѝ бяха открити 70 000 евро подкуп. По-късно бе съобщено, че общо поисканият подкуп бил за 500 000 евро за разрешителни за строеж.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички