Иво Прокопиев съди България в Страсбург


Иво Прокопиев съди България в Страсбург
Снимка: БГНЕС

2879

Обърнал съм се към Съда по правата на човека заради действията на Комисията за отнемане на имуществото, съобщи Иво Прокопиев. Делото е преминало етапа за допустимост и ще се гледа, каза той.

Прокурорската проверка за сделката с „Каолин“, която беше огласена миналата седмица не е включена в иска му, защото е нова, обясни той. Прокопиев беше обвинен в пране на пари.

По думите му обвинението срещу него е нелепо и никога няма да го внесат в съд.

„Виждате какво се случва с обвинението за EVN – четири пъти съдът го връща, защото не може да разбере каква е причинноследствената връзка между това, което се твърди от прокуратурата и хората, които са обвинени”, каза Прокопиев пред bTV.

По думите му е много важно мътната вода в приватизацията да се отдели от чистата. Според Прокопиев „Каолин” е обратното на това, което се случва в „Полимери”.

„„Каолин“ е работещо предприятие, собственост в момента на световно известна фирма и от едно фалирало навремето предприятие сега е в основата на цял керамичен клъстер с много преки и косвени ефекти върху икономиката”, заяви той.

Прокопиев смята, че огласяването на повдигането на обвинението на прокуратурата е направено нарочно сега, като конкретна причина е последният брой на издавания от него вестник „Капитал“ с материали за т.нар. „дупка на Гергов“ във Варна и други.

„Съвпадението с акциите срещу Баневи са нарочно търсен ефект – да съберат двата сюжета заедно. Това което излиза над чертата обаче е тоталната, груба и незаконна атака срещу всички независими медии в България. Това което се случва на мен не е прецедент, има преследвания срещу издателите на вестник „Сега” и „Клуб Z”. Нека за тези разследвания, свързани с медиите да бъде провлечен международен прокурор или поне международни наблюдатели”, призова Иво Прокопиев.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички