Избягвайте да ядете тези 7 храни на закуска


Избягвайте да ядете тези 7 храни на закуска
Снимка: iStock/Guliver

10946

Фразата, че закуската е най-важното ядене за деня, е повтаряна толкова пъти, че вече се е превърнала в клише. Истината е, че тя не е подкрепена изцяло с научни доказателства, но все пак трябва да внимаваме какво хапваме сутрин. От Insider са направили списък с храни, които е препоръчително да избягваме на закуска, ако искаме да си осигурим енергия за целия ден.

1. Зърнени закуски. Те навлязоха и в нашата кухня от американската, но повечето от тях съдържат твърде много захар, Е-та и преработени съставки. Освен това повишават енергията само за кратко, след което следва срив и глад.

2. Палачинки и гофрети. Да, всички ги обичаме, но те всъщност са тежка закуска и нямат голяма здравословна стойност, особено ако се комбинират с мармалади, сладка и т.н.

3. Сладки тестени изделия, като кифли, кроасани и др. Признаваме, че са много изкушаващи, но преработените захар и брашно, както и мазнините, няма да направят услуга на тялото ви.

4. Филии бял хляб с масло. Голямо количество калории, което в същото време няма да ви засити за дълго.

5. Филии с течен шоколад. В шоколадите за мазане по магазините има доста палмово масло и вредни добавки. И отново подчертаваме - сладкото рано сутрин ще повиши нивата ви на енергия за кратко, но после ще последва рязко спадане и бързо ще огладнеете отново.

6. Плодов сок. Говорим за такъв от кутия, не за фреш. Доста хора пропускат закуската и пият само сок или кафе, но купешките сокове са наблъскани със захар и оцветители.

7. Блокчета гранола. Макар да са представяни като здравословна храна, те не са много по-различни от вафлите. Ако много ги харесвате, научете се как да си ги правите сами, за да избегнете преработените вещества и захарта в купешките.

Снимки: iStock.com

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички