Изплатени са санкциите по два от актовете за нарушенията на Беър Грилс в Рила


Изплатени са санкциите по два от актовете за нарушенията на Беър Грилс в Рила
Снимка: Getty Images/Guliver

3746

Санкциите по два от трите акта за нарушения при заснемането на епизод от предаването на експерта по оцеляване Беър Грилс в Рила са изплатени, става ясно от съобщение на Национален парк "Рила".

"Във връзка с констатирани нарушения при заснемане на епизод на филм под заглавие “Rila mountain Running Wild with Bear Grylls S04E05 Derek Hough 2018“ в района на връх Мусала на територията на НП „Рила“ бяха изплатени санкции по два от издадените три акта за установяване на административни нарушения", посочват от там.

"За нарушения на режимите и нормите за поведение на територията на Национален парк Рила на българското юридическо лице, отговорно съгласно заповедта с което се разрешава дейността, бяха съставени 3 броя актове за установяване на административни нарушения. По тях бяха издадени 2 броя наказателни постановления за налагане на административна санкция на основание чл. 83, ал. 1, т. 1 от Закона за защитените територии. Наложените по двете наказателни постановления санкции са за навлизане и плуване във водния басейн на Каракашево езеро и улавяне и умъртвяване на животински видове.

Предстои издаване на наказателно постановление от директора на Дирекция „Национален парк Рила“ за неспазване на режимите в парка при заснемането на филма чрез палене на огън на нерегламентирано място в защитената територия. Санкциите са в размер от 1000 до 10 000 лева, съгласно нормативната уредба", завършва съобщението.

В края на февруари стана ясно, че Дирекция "Национален парк "Рила" (ДНП "Рила") е наложила глоби заради неспазване на правилата в парк "Рила" при заснемане на филм от страна на Беър Грилс.

Нарушенията са установени, след като епизодът със заглавие "Планината Рила – България – В дивата пустош с Беър Грилс и Дерек Хъф" (Rila mountain Running Wild with Bear Grylls S04E05 Derek Hough 2018) беше изпратен като сигнал на Facebook страницата на Министерството на околната среда и водите. Става въпрос за следните нарушения - навлизане и плуване във водния басейн на Каракашево езеро, палене на огън, ловене и умъртвяване на животински видове.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички