Изследване сред 300 000 души разкри тайната на по-дългия и щастлив живот

Изследване сред 300 000 души разкри тайната на по-дългия и щастлив живот
Източник: iStock/Guliver

Искате ли да живеете по-дълго? Мащабно австралийско проучване разкри необичаен фактор, който може да спомогне за това.

Става дума за наличието на наистина близки приятели. Изследването установило, че връзките с роднини не оказват чак такова влияние, но хора с добри приятели живеят значително по-дълго от останалите. Всъщност вероятността им за дълголетие се увеличава с 50%, независимо от здравословното състояние. Тези данни са отчетени, след като 300 000 души били наблюдавани в продължение на седем години, пише Inc.com.

Оказва се, че рискът да нямаш приятели се равнява на този да пушиш по 15 цигари на ден. Говорим обаче за близки до вас хора, не за познати или пък за някого, когото познавате само от Facebook.

9 причини да уволните нов служител още в първия му работен ден

Всеки човек се чувства леко притеснен в първия си ден на ново работно място и заради това поведението му може да бъ...

Каква е логиката? Повърхностните, студени и незначителни връзки водят до повишено чувство на несигурност и самота. Това от своя страна може да доведе до редица проблеми със здравето и то сериозни - всъщност толкова сериозни, колкото например затлъстяването или алкохолизма. 

Ключът обаче не е да имате много приятели, а да имате трима или четирима, които можете да наречете наистина близки, на които можете да доверите всичко. Оттам насетне е добре да имате и по-широк кръг от хора, с които се забавлявате и ви е приятно да се виждате периодично.

40 неща, които да направите, преди да навършите 40

Много хора приемат навършването на 40 години като крайъгълен камък в живота си. Човек вече е натрупал опит, но и вс...

Важно е да подхранвате връзките с приятелите си, да ги изслушвате, да им показвате, че значат много за вас. Понякога това означава да излезете от зоната си на комфорт, но резултатът си заслужава. 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.