Jaguar и Google разработват електрически автономен премиум автомобил

Jaguar и Google разработват електрически автономен премиум автомобил
Източник: Waymo

Автомобилният производител Jaguar Land Rover и фирмата Waymo, която бе създадена като проект за направа на автономни превозни средства на компанията Google, стартираха съвместен проект. Неговата цел е разработката на първият в света електрически премиум-автомобил без шофьор. Той ще бъде създаден на базата на модела Jaguar I-PACE, като ще бъде най-безопасният на пазара, предаде Actualno.com.

Първите прототипи Waymo Jaguar I-PACE, оборудвани с технология за автономно управление, която е напълно готова за масово производство, ще започнат тестове по-късно тази година. Пътните изпитания и събирането на данни в реални условия ще позволи на инженерите на Waymo и Jaguar Land Rover да усъвършенстват технологиите и да осигурят оптимална безопасБулстрадност и надеждност. През първите две години ще бъдат произведени до 20 000 автомобила I-PACE, като те ще бъдат достъпни за клиентите на услугата на Waymo за транспорт без водач, потенциално извършвайки 1 милион пътувания на ден.

Самият Jaguar I-PACE бе показан през март и е първият изцяло електрически SUV автомобил на компанията. В същото време Waymo е единствената компания с автопарк от изцяло автономни автомобили (без хора на предната седалка) по обществените пътища. По-късно тази година Waymo ще стартира първата в света транспортна услуга с автономни автомобили, позволяваща на хората да си поръчат автомобил чрез приложението на Waymo.

„Докато ние в Waymo сме фокусирани върху създаването на най-опитния водач в света, екипът на Jaguar Land Rover е разработил изцяло нова платформа за електрически батерии, която ще зададе нов стандарт по отношение на безопасността, дизайна и възможностите. Сигурни сме, че клиентите на Waymo ще се наслаждават на безопасното, първокласно и приятно преживяване, което автономният I-PACE ще предлага”, заяви Джон Крафчик, главен изпълнителен директор на Waymo.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.