Йончева е обвинена в изпирането на 330 000 лв., на свобода е срещу гаранция от 20 000 лв.

Йончева е обвинена в изпирането на 330 000 лв., на свобода е срещу гаранция от 20 000 лв.
Източник: БГНЕС

Елена Йончева е действала по разпореждане на организирана престъпна група. Това твърдят от прокуратурата в свое съобщение по повод обвинението на Йончева в пране на пари.

Става дума за изпиране на над 330 000 евро през периода юни 2012 – ноември 2014 г. Според съобщението на прокуратурата Йончева е имала помагач – лице с инициали Б.М. От държавното обвинение се оплакват, че призоваването на Йончева е започнало на 11 януари и няколко пъти без резултат, а до явяването й вчера в Специализираното следствие се е стигнало със съдействието на МВР.

В момента Елена Йончева е на свобода срещу парична гаранция от 20 000 лева.

„Средствата за тези филми са преведени в банка КТБ в период, когато даже държавата с нейните контролни функции не е могла да предвиди нейния срив. Обвиненията, че съм знаела, че тези средства са с престъпен произход е опит да бъда ангажирана със своята защита, а не с работата ми на депутат“, каза Йончева на брифинг в Народното събрание.

Според друг представител на БСП - Иван Иванов, обвиненията към Йончева са "нескопосан опит на ГЕРБ да спечели евроизборите, който ще бъде увенчан с неуспех".

„Искам от името на ПГ на „БСП за България“ да заявя следното. В момента се осъществява груба политическа репресия върху колегата Елена Йончева от страна на ГЕРБ. Само да припомня, че сигналът, по който се работи в момента и на база на който е повдигнато обвинението на Елена Йончева, е подаден от Антон Тодоров, Делян Добрев и Тома Биков. Прави впечатление, че изключително бързо и „резултатно“ се действа спрямо хора, които искат да отразяват истината“, каза още Иванов.

Разследването срещу Елена Йончева е едно от разклоненията на мегаделото „КТБ“, което продължава да се гледа засега само с изчитане на обвинителния акт.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.