КНСБ иска заплатите в столичния градски транспорт да растат с по 10% на година

КНСБ иска заплатите в столичния градски транспорт да растат с по 10% на година
Източник: БГНЕС

Ще настояваме в следващите три години възнагражденията на всички служители от системата на градския транспорт да нарастват с по десет процента на година. Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров преди да влезе на среща с кмета на София Йорданка Фандъкова. Председателят на транспортната комисия в СОС Екатерина Йорданова и Димитър Манолов, председателят на КТ "Подкрепа" и шефът на Столичния автотранспорт Слав Монов също присъстват на преговорите в сградата на общината, предаде БГНЕС.

Пламен Димитров даде пример как ситуацията значително се е подобрила по отношение заплащането на учителите, чиито възнаграждания бяха увеличени поетапно. Според него на това се дължи повишеният брой на студентите в педагогически специалности, и той е категоричен, че подобни стъпки ще стабилизират и подмладят състава на четирите транспортни дружества.

Той добави, че е важно да има визия за развитието на четирите транспортни дружества и поетапното, но редовно повишаване на доходите на служителите в тях.

„Нашето предложение е да постигнем споразумение с кмета и общинския съвет да поемат ясен ангажимент, че поне през следващите 3 години възнагражденията на служителите в четирите транспортни дружества ще нарастват с не по-малко от 10%“, заяви Димитров.

Колегата му от КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов каза, че ще поставят въпроса за нощния транспорт в София.

„Трябва да се разберем за чудовищните разходи, които се правят там и които нямат нищо общо с приходите от него“, подчерта президентът на синдиката и добави, че тази история му напомня за Мария Антоанета, която казала, че като няма хляб - да се ядат пасти.

„Всичко е за сметка на хората, които ги карат празни през нощта“, подчерта още Манолов и добави, че по време на срещата ще начертаят пътя, по който ще се движи увеличението на заплатите им, както и възможността, шофьори, които не са от София да могат да използват общежития и регулиране на извънредния труд.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.