КПКОНПИ оневини всички за "Апартаментгейт"

КПКОНПИ оневини всички за Апартаментгейт
Източник: БГНЕС

Няма установени нарушения при проверките на имотите на властта, които бяха част от скандала "Апартаментгейт". Това става ясно от решения на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), публикувани на сайта ѝ.

Антикорупционната комисия прекратява преписката срещу Цветан Цветанов, като твърди, че при него не е имало конфликт на интереси нито при гласуването на проекта на Закона за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията, нито при замяната и придобиването на луксозен апартамент на ул. Латинка" в столицата.

В нито една от проверките срещу Цветанов, министър Николина Ангелкова, бившия зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившия зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов, не са били открити нарушения или конфликт на интереси.

Не е установен конфликт на интереси и по отношение на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. В същото време обаче КПОНПИ прекратява сигнал, насочен против Панов в качеството му на председател на Върховния касационен съд и председател на Административен съд - София – град в периода 2007-2012 г., но подчертава, че го препраща на ръководителя на Инспектората към Висшия съдебен съвет "за предприемане на необходимите действия по компетентност".

След приключване на проверката, ръководителят на инспектората към ВСС, следвало да уведоми КПКОНПИ за резултатите от същата, пише в решението.

 

 

 

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.