Кабинетът дава 11,2 млн. лв. допълнително на министерства и ведомства

Кабинетът дава 11,2 млн. лв. допълнително на министерства и ведомства
Източник: БГНЕС

Правителството одобри допълнителни разходи и трансфери по бюджетите на министерства и ведомства в общ размер на 11, 260 млн. лв., съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Одобрените допълнителни разходи по бюджета на МС в размер 330 хил. лв., които са за ремонт на част от помещенията в сградата на Софийската духовна семинария "Св. Иван Рилски", доизграждането на нов православен храм "Рождество Христово" в един от новите квартали на гр. Гоце Делчев и за неотложен ремонт на административната сграда на Софийската св. митрополия, която е паметник на културата.

Предоставените допълнителни средствата по бюджета на Министерството на културата са в размер на 1,5 млн. лв. Те се предоставят за неотложни ремонтни дейности на сградата на Народния театър "Иван Вазов".

Чрез бюджета на Министерството на образованието и науката са предвидени допълнителни трансфери в размер на 2,8 млн. лв., от които за Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстю Сарафов" са предвидени 200 хил. лв. за капиталови разходи за наемането и приспособяване на помещения, необходими за провеждане на учебната дейност на студентите, докато приключи ремонтът на сградата.

Чрез бюджета на МОН са предвидени средства и за Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" в размер на 2,6 млн. лв. за изграждане на студентско общежитие и за извършване на ремонт на част от сградата.

Одобрените допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта са в размер на 1 млн. лв. за капиталови разходи за извършване на необходимите строително-монтажни дейности за затревяване и осветление на стадион "Огоста" в гр. Монтана.

По бюджета на Министерството на отбраната се предоставят 5 млн. лв. за доставка на горива за нуждите на Българската армия.

На Комисията за защита на конкуренцията се осигуряват допълнителни средства за изплащане на паричните задължения по предявени изпълнителни листове в размер на 130 хил. лева.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.