Как Фарел Уилямс създаде бизнес империя за 100 млн. долара

Как Фарел Уилямс създаде бизнес империя за 100 млн. долара

Фарел Уилямс притежава умението да създава хитови песни, които се промъкват в мозъка ти и остават там дълго време, независимо дали това ти харесва или не. Но той прилага качествата си не само в музиката, а и в света на бизнеса. Компаниите и партньорствата му в сферите на модата, бижутата, медиите и други му донеса състояние от 100 млн. долара, пише Inc.com.

„Музиката винаги ще бъде първата ми любов. Но научих, че животът е филм, а аз съм неговият съсъздател“, споделя изпълнителят.

Той пусна на пазара модните си линии Billionaire Boys Club и Ice Cream през 2005 г. Годишните им продажби се изчисляват на над 25 млн. долара. През 2013 те бяха допълнени и от линия за дами – Billionaire Girls Club. Марките имат свои магазини в Ню Йорк, Лондон и Токио.

Но да правиш бизнес, без да спасяваш света, в днешно време не е „яко“. Затова Уилямс подпомогна и проект за направата на дънки от рециклирани материали. Начинанието доведе до това, че той стана и съсобственик на G-Star Raw, холандска марка дънки.

Уилямс също така си партнира с Adidas за пускането на линия кецове и е създал модели тениски за японската компания Uniqlo. Правил е и дизайни за Moncler и Louis Vuitton.

През 2012 г. музикантът допълни империята с медийна компания I Am Other. В YouTube канал компанията продуцира и пуска предавания, насочени – по думите на Уилямс – към „мислители, иноватори и аутсайдери“. Същата фирма служи и като лейбъл на Уилямск и пусна на пазара албума му Girls през 2014 г.

През декември 2016 г. изпълнителят обяви поредното си партньорство с голям бизнес играч – той ще бъде креативен директор на проекта за платинена карта на American Express.

Някакси Уилямс продължава да намира време и за музиката. Какво го мотивира? „Вдъхновява ме това, което липсва“, заяви загадъчно Уилямс преди време. „Може и да не направя най-великото нещо на света, но със сигурно ще направя нещо различно.“

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.