Как Меган Маркъл помага на британската икономика и то с милиони

Как Меган Маркъл помага на британската икономика и то с милиони
Източник: Getty Images/Guliver

Откакто се сгоди за принц Хари, интересът към американската актриса Меган Маркъл е огромен. Оказва се обаче, че за Великобритания той е и доста полезен, тъй като се трансформира в средства, вливащи се в икономиката на страната.

36-годишната Меган има много почитатели, а вече се смята и за модна икона. Всяка дреха, с която се появи на събитие, веднага се разпродава. На обявяването на годежа с Хари например бе със светло палто на канадска марка за 750 долара. Моделът се изкупи буквално за секунди, след като снимките бяха пуснати.

Но Меган не допринася само за продажбите на модни марки. Смята се, че около предстоящата ѝ сватба в британската икономика ще се влеят цели 677 млн. долара, пише Fobres.

Меган Маркъл всъщност е доста богата - ето колко е състоянието ѝ

Американската актриса Меган Маркъл ще стане най-новият член на британското кралско семейство през май, когато ще се...

Парите ще се генерират от мърчандайз по случай събитието - различни сувенири, тениски, шапки, плакати и т.н. с лика на Меган и Хари. Както и от туризъм - много хора ще пристигнат в Лондон в дните около сватбата с надеждата да зърнат младоженците. Така ще се увеличат приходите на хотели, ресторанти. Ще се организират и множество съпътстващи събития.

Подобно нещо се случи с венчавката на принц Уилям и Кейт Мидълтън и бе наречено "ефектът Кейт". Експертите обаче прогнозират, че "ефектът Меган" ще бъде още по-голям във финансово отношение.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.