Как багажът ви да излезе първи на летището

Как багажът ви да излезе първи на летището
Източник: iStock/Guliver

Изключително досадно е да чакаш багажи си да се появи на лентата след дълъг полет. За щастие има няколко трика, които можете да приложите, за да бъде куфарът ви сред първите, които се показват.

На първо място, се постарайте чантата ви да бъде една от последните, които се натоварва в самолета преди полет. Така при разтоварването багажа ви ще е един от първите, който ще бъде свален, пише Lifehacker.

Eдин вариант да го направите е да чекирате багажа си на гишето, което ще ви принуди да платите сума от порядъка на 20 долара, когато пристигнете. Aко изчакате и проверите чантата си, много често компаниите отказват таксата. Служителите, които вече са натоварили багажа на всички пътници, е много вероятно да качат вашия последен. В крайна сметка това означава, че багажът ви ще бъде изваден първи при пристигането на крайната дестинация. Подобен метод може да се приложи само при директен полет, но не и когато има прекачване.

Другия вариант е да се чекирате и да поискате чантата ви да бъде категоризирана като "чуплива", което ще гарантира, че ще бъде качена накрая и респективно извадена първа при пристигането. Предимството на този метод е, че важи за абсолютно всички полети, а не само за директните.

Последнятя опция е да сте специален клиент или да сте част от VIP програма на съответната авиокомпания, което е гаранция, че ще се обърне специално внимание на багажа ви.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.