Как бързо и лесно да проверите качеството на тези 5 храни

Как бързо и лесно да проверите качеството на тези 5 храни
Източник: Thinkstock/ Guliver

Все повече хора у нас са склонни да платят повече само и само да са сигурни, че си купуват качествени хранителни продукти. Високата цена обаче невинаги е гаранция. Даваме ви няколко съвета как можете бързо и лесно да проверите дали следните често купувани храни са качествени.

Пчелен мед

Изсипете малко мед върху равна повърхност. Фалшивият мед капе и веднага се разпространява по повърхността. Висококачественият мед е доста гъст и тече на тънка ивица.

Защо не трябва да пиете чай или кафе на борда на самолет

Обичате да си взимате чай или кафе по време на полет? По-добре спрете да го правите, съветват стюардеси. Оказва се...

Ако усетите вкус на карамел, това означава, че медът вече е нагряван. Ако ви се стори прекомерно сладък, медът съдържа бяла захар.

Сирене

5 уреда, които харчат ток дори и изключени

Сигурно сте чували, че много от електрическите уреди продължават да хабят енергия дори когато сме натиснали копчето...

Можете лесно да забележите сиренето съдържа растителни мазнини. То се разпада, когато го режете (не се отнася за твърди видове сирена като чедър). Ако го извадите от опаковката, ще изсъхне и ще се напука.

Кашкавал

Оставете малко кашкавал при стайна температура. Висококачественият продукт просто ще омекне, но ако изсъхне и върху се появи влага, по-добре го оставете.

Месо

Когато избирате месо, натиснете го с пръст. Прясното месо трябва да е достатъчно еластично, за да не остане отпечатък.

Нарежете едно по-голямо парче наполовина: ако месото е тъмно, но има бели контури, това означава, че срокът му на годност е удължен с добавки. Подсушете с хартиена салфетка – прясното месо не трябва да оставя твърде много влага и кръв по нея.

Риба

Прясната риба не трябва да е с мътни очи, а здравите хриле винаги са яркочервени. Кожата трябва да има естествен металически блясък, а люспите трябва да са плътно прикрепени към тялото.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.