Как да използвате няколко мишки и клавиатури на един компютър


Как да използвате няколко мишки и клавиатури на един компютър
Снимка: iStock/Guliver

7223

Обикновено използваме компютрите с една мишка и клавиатура, но има много ситуации, при които използването на втора клавиатура или мишка ще ни дойде добре.

Каквато и да е причината да искате да включите повече от една клавиатура или мишка към компютъра си, съветите на Make Use Of ще са ви полезни.

Основният начин: просто ги свържете и двете!

Вероятно никога не сте опитвали това, но Windows може да открива и използва много клавиатура или мишки без проблем. Просто включете допълнителна мишка или клавиатура през USB порт и дайте време на Windows да зареди драйверите.

Получете двоен контрол с TeamPlayer

Вграденото решение за Windows ви позволява да използвате две устройства, които изпълняват една и съща функция, но какво, ако искате два отделни курсора на екрана си?

В такъв случай, TeamPlayer ще ви свърши работа. За съжаление обаче това е скъпо решение, тъй като е насочено към бизнес потребителите. TeamPlayer позволява 14-дневен пробен период, но след това струва $ 299 на година само за двама потребители. Това е мощен софтуер и изпълнява добре своята функция, но освен ако нямате абсолютна нужда то два отделни курсора на една машина, не е препоръчително да харчите толкова много пари за този инструмент.

Опитайте TeamViewer от друг компютър

TeamViewer е програма за споделяне на работния плот. Докато тя няма да ви позволи да изпълнявате независими функции като TeamPlayer, ще позволи на двама души да контролират курсора на един и същ екран от два компютъра. В зависимост от скоростта на връзката обаче, отдалечената мишка може да изостава малко. Но ако не се нуждаете от голяма точност за втората мишка, можете да опитате този метод, за да прикрепите допълнителна мишка към вашия лаптоп и да я използвате като вторичен указател.

Не забравяйте за софтуера за сътрудничество

В зависимост от това, за което искате да използвате два курсора, може да не се нуждаете от горните решения, за да свържете втора мишка. За да работите заедно с някой друг по даден документ, можете да поканите този човек в Google Doc или да използвате OneNote, за да обсъдите заедно проблемите.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички