Как да направите страхотно първо впечатление на следващата си бизнес среща

Как да направите страхотно първо впечатление на следващата си бизнес среща
Източник: iStock/Guliver

Мислите си, че имате 10 минути, за да направите добро първо впечатление? Помислете пак. Повечето хора изграждат представата си за някого, с когото се запознават, само за 7 секунди. Затова ако искате да се харесате на събитие, професионална среща или при постъпване на нова работа, трябва да действате бързо. Предлагаме ви няколко съвета, чрез които ще събудите симпатии у всеки:

Усмихвайте се. Лека усмивка автоматично ще ви направи по-симпатични и ще намали нивата на стрес както у вас, така и у събеседника ви. Прекалено широката обаче може да е признак за нервност, така че я избягвайте.

Правилното здрависване. Правилото е „нито твърде слабо, нито твърде здраво“. Приложете средна сила и демонстрирайте увереност.

Представяне. Ако ви е трудно да запомняте имена, има един трик, който ще ви помогне – постарайте се да повторите името на човека отсреща. Например ако ви каже, че се казва Петър, вие отговорете: „Приятно ми е да се запознаем, Петър, аз съм Васил.“

Начин на говорене. Не мънкайте под носа си, а изговаряйте думите спокойно и ясно. Така ще накарате останалите да ви вземат на сериозно.

Не избягвайте зрителния контакт. Когато гледате някого в очите, показвате, че искрено се интересувате от казаното от него.

Език на тялото. Научно доказано е, че ако имитираме жестовете на човека, с когото разговаряме, той подсъзнателно ни приема за по-близък и започва да ни харесва. Това е невербален начин да кажете: „Аз и ти имаме нещо общо“.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.