Как да ощастливите шефа за 60 секунди

Как да ощастливите шефа за 60 секунди
Източник: iStock/Guliver

Ако началникът ви кара героите от филма "Шефове гадняри" да изглеждат кaто пухкави котенца, значи знаете колко е важно да сте в добри отношения с него. Понякога това не е лесно за постигане, но има как да спечелите благоразположението му/ѝ с действия, които ще ви отнемат малко време - не повече от 60 секунди, пише Business Insider.

Проверявайте имейлите и съобщенията до шефа, преди да ги изпратите. Изчитайте всичко за грешки и неточности, вижте дали сте прикачили файловете и т.н. Бъдете изрядни в комуникацията.

Явявайте се дoброволци за проекти. Разбира се, самите проекти ще ви отнемат повече от 60 секунди, но преценяването дали са подходящи за вас и демонстрирането на ентусиазъм стават по-бързо.

Попитайте шефа как можете да подобрите работата си. Ще се зарадва, че се стараете и вероятно ще ви има предвид за бъдещо повишение.

Справяйте се с грешките с достойнство. Всеки прави грешки. Въпросът е как ще ги посрещнеш. Кратко и ясно поемете oтговорност за действията си и предложете решение, вместо да се вайкате или оправдавате.

Поздравявайте колегите си, когато се постигнали успех. Това показва, че сте отворен човек и екипен играч - качества, които ръководителите ценят в своите служители.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.