Как да отговорите на въпроса "Защо още не си си намерил/а работа?"

Как да отговорите на въпроса Защо още не си си намерил/а работа?
Източник: iStock/Guliver

Наред с обичайните въпроси за образованието, предишните работни места и интересите, на интервютата за работа често се пита и за доста глупави неща. А понякога запитванията са си леко обидни. Ако например дълго време сте били безработни, могат да ви попитат защо досега не сте си намерили работа. Което намеква, че може да имате сериозни недостатъци, отблъскващи работодателите.

За да не ви хванат неподготвени, е добре да си имате отговор в резерв на този въпрос, пише Forbes. Изтъкнете това, с което сте се занимавали в освободеното си от заетост време.

Например: "Откакто напуснах предишната си работа, развивам уменията си. Проучвам възможностите в сферата и изграждам контакти. Научавам нови неща за чудесни компании като вашата". Можете да споменете и някое хоби, на което сте се посветили, стига то да ви представя в добра светлина.

Спрете да си повтаряте тези 3 неща, ако искате да сте по-успешни и щастливи

Мислете си, че само външни фактори са виновни за неуспехите или депресиите ви? Не е така. Всичко се определя от нач...

Всеки интервюиращ си има своите разбирания. Дори и да ви гледа отвисоко заради това, че отдавна не сте работили, не бива да допускате това да повлияе на самочувствието ви. Дръжте се уверено и бъдете отворени и дружелюбни. Впечатлението, което оставяте на събеседването, може да бъде по-решаващо от миналата ви кариерна история.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.