Как да подсигурите стартиращия си бизнес за по-дълго време


Как да подсигурите стартиращия си бизнес за по-дълго време
Снимка:

4529

Всеки ден четем истории за това как хора стартират собствен бизнес с минимални средства и след време забогатяват. Нормално е да се запитаме „Каква е тайната на успеха?“ и „Как те го постигат, а ние не?“.

Тайната е в желанието. Ако вложите цялата си страст и емоция в това, което правите, рано или късно ще пожънете успех. В началото може да се чувствате малко гузно, защото печелите пари от нещо, което обичате да правите, но в последствие ще осъзнаете, че именно вашата любов към работата ви дава допълнителна стойност на продукта, който предлагате на хората. Ако и вие сте на такъв етап от живота си, вижте съветите на Lifehack как да съхраните и бизнеса, и страстта си за по-дълго време.

Бъдете наясно със себе си. Отговорът на въпроса „Наистина ли искам да правя това?“ трябва да е категоричен, без никакви нотки на съмнение. Запитайте се преди бизнес въртележката да ви грабне, защото тогава няма да е ясно дали го вършите, защото това е страстта ви или защото плаща сметките ви.

Определете целите си. Трябва да сте наясно с посоката, в която се движите. Целите ви може да са различни - да станете най-добрият в сферата, да изведете това, което правите на следващо ниво в развитието му, да повишите информираността на хората за дейността, с която се занимавате и т.н. Без значение каква е точно целта ви, трябва да я имате, за да можете обективно да измервате резултатите и напредъка си.

Бъдете подготвени за финансовата страна на нещата. Като собственик на малък бизнес и предприемач, е важно да сте подготвен за финансовите процеси, които предстои да поддържате – плащанията. Независимо дали говорим за малък магазин или за онлайн продажби, методите за плащане са разнообразни и е добре да ги проучите, за да предлагате на бъдещите си клиенти най-удобните за тях такива.

Потърсете финансиране. В наши дни има различни начини да намерите финансиране за бизнес идея, не казваме, че са лесни, но поне имате избор. С новите технологии се появиха и новите начини за набиране на средства онлайн и не само в мрежата. Методът на финансиране, който ще изберете, до голяма степен зависи и от вида на бизнеса, който искате да развиете. Разбира се, най-добре е първо да заложите на собствените си активи и ако не се получи, тогава да помислите за външно финансиране.

Направете проучване и си създайте подходяща мрежа от контакти. Най-добрият начин да проучите сферата, към която сте се насочили, е да намерите някой, който вече е минавал по този път и да го помолите да сподели опита си с вас. Други източници на полезна информация могат да са специализирани форуми по темата, групи и общности в социалните мрежи, приятели и т.н.

Проучете потенциалните си бъдещи потребители. Предварителното проучване на потенциални клиенти ще ви даде много полезна информация за това как да развиете самия си продукт - канали за популяризиране, къде да го предлагате, как да го подбрите и какво да промените, ако има нужда и др. Също така, добра идея е да намерите начини да се представите на бъдещата си аудитория – официално, неофициално, случайно или пък не съвсем.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички