Как да продължите да работите за шеф, от когото сте се разочаровали

Как да продължите да работите за шеф, от когото сте се разочаровали
Източник: iStock/Guliver

Може да има много причини за това да загубите доверие в началника си - той не спазва обещанията си, демонстрира нерешителност и некомпетентност, не се съобразява с мненията на останалите и т.н. Очевидният съвет в подобна ситуация е да си потърсите друга работа, но това невинаги е възможно или поне не веднага.

На доста хора им се налага да продължават да се отчитат на шеф, който по един или друг начин ги е разочаровал. Макар и да е трудно, има начини да се справите и при такъв случай, пише Inc. Ето как:

1. Фокусирайте се върху себе си. Когато сте изправени пред трудности, потърсете отговор вътре в себе си, като определите ясно какво точно искате да постигнете и как възнамерявате да го направите. Дори и вече да сте започнали да мислите за следващата си работа, намирането на ново работно място зависи до голяма степен от резултатите, които ще постигнете в настоящата си работа. Дори ако шефът ви саботира вашия успех и ви кара да бъдете нещастни, във ваш най-голям интерес е да продължите да вършите работата си възможно най-добре.

Срамежливи сте? Тези 7 неща ще улеснят запознанствата ви с нови хора

За някои хора е изключително лесно да заговорят непознат или да водят свободен разговор с човек, на когото са ги пр...

2. Не превръщайте конфликта в личен. Не е лесно да запазите спокойствие и да контролирате емоциите си, когато нещата не вървят добре, но това не означава, че трябва да превръщате конфликта с вашия шеф в личен. Управлението на емоциите е ключово умение, от което зависи как ще излезете от трудното положение. Ако решите да клюкарствате и да злорадствате зад гърба на началника, това ще се отрази негативно на самите вас. Ако сте в ситуацията, която изисква от вас да реагирате, то трябва да се придържате само и единствено към фактите. Атакувайте идеи, а не хора

3. Поемете контрол, където е възможно. Контролирайки това, което се случва във вашия живот, можете да контролирате и начина, по който реагирате на него. Именно от този контрол зависи начинът, по който ще бъдете възприети от другите.

Родени сте за лидери, ако притежавате тези 4 черти

Някои хора се чувстват по-добре в ролята на последователи, други обаче са родени лидери и рано или късно влизат в т...

4. Бъдете дискретни. Не се поддавайте на импулса да кажете или направите нещо, което не можете да върнете назад. Когато си спечелите репутацията на човек, който сее негативизъм, много трудно може да промените това възприятие. Тактичното и внимателно поведение трябва да бъде ваш приоритет

5. Повишете стандартите си. Получавате правото да очаквате повече от останалите едва когато самите вие отговорите на тези очаквания. Ако искате да се възползвате от пълния си потенциал, трябва да повишите вашите стандарти.

6. Превърнете се в лидер. Бъдете лидер, като дадете личен пример и покажете на шефа си, че има по-добър и ефективен подход към ръководството. И дори в най-трудните моменти не забравяйте, че предизвикателствата ви правят по-подготвени, адаптивни и усъвършенствани професионалисти.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.