Как да разберете дали в хотелската ви стая има скрити камери

Как да разберете дали в хотелската ви стая има скрити камери
Източник: iStock/Guliver

В последно време се разчу за доста случаи, в които в места, отдавани чрез Airbnb, са намирани скрити камери. Домакините явно си падали по това да следят своите наематели. За съжаление не е изключено нещо подобно да се случи и в хостели, къщи за гости, дори хотели. Даваме ви няколко съвета за това как да проверите дали в стаята ви няма камера.

Използвайте фенерчето на телефона си

Насочете силната светлина от фенерчето към всичко, към което би могло да бъде прикрепена камера - часовници, детектори за пушек, декорации и т.н. Ако скритата камера има някакъв вид леща, ще видите отражение.

Помогнете си с мобилно приложение

Има приложения, които сканират за честоти, използвани от различни записващи устройства. Съществуват и такива, които комбинират оптични и радио детектори.

Инспектирайте

Най-очевидният начин - просто проверете внимателно всяко нещо, което ви се струва подозрително и не на място. Огледайте за някакви малки дупки из стаята, включително по стените или вещите. Странни кабели, които не успявате да проследите, или пък случайни проблясъци могат да са ви ориентир. Скрити камери са намирани в осветителни тела, климатици, часовници, електрически кани и др.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.