Как да спестите мобилен интернет при използването на Facebook, Twitter и Instagram


Как да спестите мобилен интернет при използването на Facebook, Twitter и Instagram
Снимка: Thinkstock/Guliver

4200

Видео клиповете, които се стартират автоматично в профилите ни в социалните мрежи, са не само досадни, но могат и да увеличат значително трафика ни на мобилен интернет. Всички водещи платформи като Facebook, Twitter и Instagram поддържат подобна функционалност. Добрата новина е, че има лесен начин как да се справите с този проблем, пише digital.bg. Дори само да деактивирате автоматичното стартиране на видео, това ще се отрази осезаемо на трафика ви на мобилен интернет.

Facebook

За да изключите aвтоматичното стартиране на видео трябва да отворите своя уеб браузър и последователно да изберете "Settings>Video> Auto-Play Videos" и да изберете опцията "Off" oт падащото меню.

Ако сте собственик на смартфон с Android, трябва да отворите менюто с три хоризонтални ленти и да кликнете върху Autoplay и опцията Never Autoplay Videos.

Twitter

За да спрете автоматичното стартиране на клипове в Twitter, е необходимо да отворите от своя браузър Settings менюто и да кликнете върху Аccount. След като скролнете до секцията Content,  изберете Video Tweets, където ще откриете опцията Video Autoplay. Oт смартфона можете да го направите като изберете Settings> Data > Video Autoplay и после Never Play Videos.

Instagram

Мобилното приложение позволява да спрете автоматичното стартиране на клипове като изберете Settings и кликнете последователно върху Cellular Data Use> Use Less Data.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички