Как да станете по-добри в преговарянето

Как да станете по-добри в преговарянето
Източник: Thinkstock/Guliver

В преговорите няма място за съмнения. И не е достатъчно да вярвате в това, което казвате. Трябва също да имате определено излъчване.

Антъни Инарино, създател на The Sales Blog, твърди, че да изглеждате колебливи, е възможно най-голямата грешка по време на важен разговор.

"Отивате при шефа си със страхотна идея, но изглеждате нерешително. Шансът да получите "да" е много малък", казва той пред Business Insider. 

9 вида дрехи, които НИКОГА не трябва да носите на работа

По дрехите посрещат, по ума изпращат, гласи мъдрата българска поговорка. Истината е, че облеклото разкрива част от ...

За хора, които обикновено избягват конфликтите, това е доста трудно. Но в някои случаи защитният и плах език на тялото може да саботира и най-вдъхновяващата реч.

Как хората могат да подобрят способностите си за водене на преговори? Колкото и да е изненадващо, Инарино казва, че полезно би било да се запишат на курс по... бойни изкуства.

12 неща, за които си струва да похарчите повече пари

Винаги сме препоръчвали пестенето, но има определени случаи, в които отделянето на по-голяма сума е напълно оправда...

"Физическият конфликт ни прави по-малко уплашени от вербалния и ни кара да погледнем на нещата в перспектива. Евентуалният отказ просто не изглежда като толкова голям проблем", заявява той.

Теорията му е, че ако имаш увереността да се бориш с опонент (в безопасна среда, разбира се), то със сигурност можеш да убедиш шефа си да те повиши или да ти даде важен проект. 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.