Как да видите автоматичните тагове, които Facebook слага на снимките ви

Как да видите автоматичните тагове, които Facebook слага на снимките ви
Източник: iStock/Guliver

Знаете ли, че Facebook има система, чрез която автоматично добавя тагове на всяка снимка, която качвате? Ако ви е любопитно да разберете какви са те, вече можете да го направите. Ще ви помогне ново разширение за уеб браузъри, пише MakeUseOf.

Софтуерът се казва Show Facebook Computer Vision Tags и може да се инсталира за Google Chrome и Mozilla Firefox. След като го изтеглите, ще можете да разберете повече за работата на алгоритмите с машинно обучение на Facebook.

Именно те се използват от компанията, за да обработват снимките и да извличат от тях информация, нужна за да се подберат най-подходящите тагове. Така се спестява време и се елиминира необходимостта специален екип от хора на компанията да е натоварен с тази задача.

След инсталацията на разширението, се логнете в своя профил във Facebook и ще видите в горния десен ъгъл таговете, с които компанията асоциира обектите в тях. Сред тях могат да бъдат имената на приятелите ви, които присъстват в кадрите, но и различни други определения като Outdoor, Skycraper, Beach, Sun и др.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.