Как да възстановите изтрити контакти в iPhone


Как да възстановите изтрити контакти в iPhone
Снимка: Getty Images/Guliver

4420

На всеки може да се случи погрешка или заради невнимание да изтрие важни контакти от телефона си. Какво да направите в такъв случай? Ето няколко съвета, подходящи за iPhone.

Възстановяване на контакти чрез iTunes

Най-лесният начин да се възстанови загубен контакт е като се използва последното резервно копие, което се съхранява в iTunes. Всеки път, когато свържете вашия iPhone с iTunes, софтуерът създава архив, от който можете да се възползвате в случай на проблеми като този.

Трябва обаче да имате предвид, че ако се възползвате от този архив, вашия iPhone ще се върне към своето предишно състояние. Ако сте добавили нови контакти или сте правили други промени, те ще бъдат загубени. Бъдете наясно с това преди да започнете процедурата.

За да използвате iTunes за възстановяване на изгубен контакт, свържете телефона си с компютъра чрез USB и отворете iTunes.

Използвайте иконата на iPhone до горната част на потребителския интерфейс за достъп до настройките, свързани с вашето устройство.

Използвайте бутона „Restore Backup“, за да върнете телефона си към по-рано негово състояние. Ако току-що сте направили ново резервно копие, тази опция ще бъде в сиво, така че се уверете, че iTunes няма да започне процеса автоматично, когато включите телефона си.

Можете да отмените всяко автоматично архивиране, като натиснете бутона „X” в iTunes и да предотвратите това да се случи в бъдеще като отидете в Preferences > Devices и сложите отметка до „Prevent iPods, iPhones and iPads from syncing automatically“.

Възстановяване на контакти чрез iCloud

Ако скоро не сте свързвали вашия iPhone към iTunes, то iCloud може да се окаже вашия спасител. Проверете дали вашето устройство е настроено да архивира съдържанието си на iCloud, като отворите Settings, намерите iCloud секцията и вижте дали опцията „Contacts“ е включена.

Ако опцията е била включена, отидете на iCloud.com от вашия уеб браузър и се логнете. Ще видите екран, който изглежда като такъв за избор на iOS приложения. Кликнете Contacts и ще видите списък на вашите контакти. Проверете дали контактът, който липсва на телефона ви е там.

Сега имате възможност да добавите ръчно контакта в телефона си или да възстановите контакта от вашия iCloud архив.

За възстановяването от архив ще трябва да се върнете в iCloud секцията на приложението Settings на вашия iPhone, да изключите опцията „Contacts“, а след това да изберете „Keep on My iPhone“. След това отново включете опцията и изберете „Merge“, когато бъдете подканени. Този процес ще попълни липсващите контакти в телефона ви, които се съхраняват в iCloud.

Източник: digital.bg

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички