Как да заключвате отделни мобилни приложения


Как да заключвате отделни мобилни приложения
Снимка: Pixabay

16415

Вярно е, че използваме смартфоните си постоянно и не ги изпускаме от очи дори за миг, но е вярно също така, че може лесно да се разсеем и злонамерени хора да получат достъп до ценна лична информация. Ето защо заключването на смартфоните ни се препоръчва от всички специалисти по сигурността.

Ако обаче не ви допада идеята да заключвате постоянно телефона си, то може да заключите само отделни приложения. Така няма да се притеснявате че някой може да получи достъп до вашия Facebook профил, галерия със снимки или банковото ви приложение.

Благодарение на Android Authority научаваме как може да заключваме отделни приложения в Android.

Applock by DoMobile Lab

Приложението може да заключва както специфични приложения, така и специфични изображения и видеа. Освен това има защита срещу деинсталиране, поддържа пръстови отпечатъци и дори може да заключва неща като входящи повиквания и други полезни функции. Приложението е безплатно, но можете да отключите допълнителни характеристики, като преминете към платената му версия или активирате рекламите.

AppLock (by IvyMobile)

С AppLock можете да заключите почти всяко приложение на телефона си, както и снимки и видеоклипове. Приложението ще направи снимка на хората, които се опитват незаконно да получат достъп до тях, предлага тематично групиране, възможност да замените иконата, така че да скриете дадено приложение и така нататък.

App Lock - Fingerprint Unlock

AppLock - Fingerprint Unlock ви позволява да използвате вашия скенер за пръстови отпечатъци, за да заключите отделни приложения. То включва функциии като снимка на лицето, което се опитва да отключи телефона ви, заключване на Wi-Fi, Bluetooth, входящи повиквания, достъпа до вашите настройки и дори повече.

App Locker

App Locker поддържа заключване на отделни приложения с модел и пръстови отпечатъци, ако телефонът ви има такъв сензор. Приложението заключва не само приложения, но и настройки, изображения и видео.

App Lock: Fingerprint Password

App Lock: Fingerprint Password предлага възможност да заключите дадени приложения с PIN, модел, или пръстови отпечатъци. Приложението поддържа повече от десет езика, има различни настройки и е изключително лесно за използване. Можете да изтеглите приложението безплатно, но ще трябва да преминете към про версията, за да получите всички функции.

Norton Аpp Lock

Norton Аpp Lock предлага възможност за използване на четирицифрен PIN, парола или модел за заключване на отделни приложения или снимки. Приложението също така идва със списък с препоръки както и информация за това кои приложения е добре да бъдат заключени. Подобно на повечето приложения в този списък, Norton Аpp Lock също прави снимка на всеки, който се опитва да влезе в телефона ви.

Perfect App Lock

Perfect App Lock поддържа основните функции, включително заключване на Wi-Fi, Bluetooth, и други. Приложението е по-различно от останалите в този списък по това, че показва фалшиво съобщение за грешка, когато някой незаконно се опитва да получи достъп до дадено приложение като по този начин го заблуждава и принуждава да се откаже.

Източник: digital.bg

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички