Как да започнете бизнес, дори да нямате пари


Как да започнете бизнес, дори да нямате пари
Снимка: iStock/Guliver

5359

Много млади хора имат страхотни бизнес идеи, но не и средства за реализацията им. Това обаче не означава, че трябва да се откажат от мечтата си. От Entrepreneur съветват как можете да стартирате компания и с малко пари.

Потърсете безплатни съвети.

Поинтересувайте се дали сред познатите ви има хора, които могат да ви дадат бизнес насоки. А може би те имат познати, към които да ви насочат. Направете и задълбочено проучване в интернет за сферата, в която искате компанията ви да се развива. Има сайтове или отделни специалисти, които от време на време предлагат безплатни консултации.

Намерете бизнес ангел.

Бизнес ангелът обикновено е инвеститор, предприемач или бизнесмен, който инвестира средства в идеите на други хора. В България също можете да се свържете с такъв. Идеалният вариант би бил да намерите ментор, който не само ви спонсорира, а и ви съветва как да се развивате.

Започнете с оборудване втора ръка.

Или просто наемете такова, докато имате възможност да си купите собствено. Може да попитате други компании в сферата или поне подобни дали им се намира стара техника, която не ползват. Решението е временно, но ще ви помогне да задвижите нещата.

Финансирайте една дейност чрез друга.

Няма как да се посветите изцяло на бизнес идеята си? Не се тревожете. Запазете досегашната си работа или си намерете друга поне временно. Направете разчет на парите си и всеки месец отделяйте някаква сума за развитие на бизнеса си. Щом веднъж потръгне, напуснете и започнете да се занимавате само с него.

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички