Как тийм билдингът да бъде едновременно забавен и евтин


Как тийм билдингът да бъде едновременно забавен и евтин
Снимка: iStock/Guliver

3762

Стандартните тийм билдинг занимания могат да бъдат доста скучни, но не всички компании могат да си позволят по-скъпи мероприятия. Затова от Inc.com са помолили някои успешни предприемачи за съвет как може да бъде организиран евтин и приятен тийм билдинг. Ето какви са техните идеи:

1. Излезте от утъпканата пътека

Наемете къща в приятно провинциално място най-много на час път с кола. Ще усетите почивката като бягство от ежедневието, а цената й ще бъде безкрайно по-ниска от организираното в града събитие или популярната туристическа дестинация. Открийте кой в екипа ви може да готви и пратете тези хора да напазаруват. Завършете преживяването с няколко вкусни, домашно сготвени манджи.

- Александра Левит, Inspiration at Work

2. Бъдете активни

Някои от най-добрите места за корпоративни почивки са базирани на идеята за тиймбилдинг чрез физическа активност. Играли сме волейбол, футбол и софтбол. Много е интересно да се види какви различни видове екипна динамика се проявяват на игрището, за разлика от офиса. Това е една здравословна еволюция, която също така подчертава значението на спорта и състезателния дух.

- Лоугън Ленц, Engadon

3. Пробвайте мини забавления

В нашата компания организираме happy hours и мини-излети, с които поддържаме екипа освежен и сплотен. Два пъти месечно отделяме по 100-200 долара за закуски и бира в близкия бар или дори само за парти с пица. Когато работите здраво, понякога ви се струва трудно да оправдаете един такъв час на чиста забава – но абсолютно си струва да си го позволите. Ще се върнете към работата си по-отпочинали и готови за нови подвизи.

- Джъстин Бек, PerBlue

4. Организирайте търсене на съкровище

Идете на някое зелено и слънчево място и организирайте търсене на скрито съкровище. Хората, които обикновено не са много дружелюбни, ще започнат да общуват помежду си. Малките дарове, които може да разпръснете по пътя (като билети за кино или ваучъри за кафе) ще направят преживяването незабравимо.

- Живер Бърг, Zivelo

5. Коктейли и игри

Тиймбилдингът не зависи непременно от мястото, където ще отидете; по-важно е какво ще правите. В нашия офис си организирахме игра на доджбол, ядохме пица и пийвахме питиета. Това ни струваше само цената на няколко гумени топки, две-три каси бира и пицата, но беше забавно и всички си отпочинахме по приятен начин.

- Джон Хол, Digital Talent Agents

 

Ето и няколко полезни игри за тиймбилдинг

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички