Каква платформа да изберем при създаването на oнлайн магазин


Каква платформа да изберем при създаването на oнлайн магазин
Снимка: https://unsplash.com

2415

Стартирането на онлайн магазин е важна част от успеха на всяка една фирма, която продава продукти. Но самата изработка на онлайн магазин не е лесно начинание. Все пак става въпрос за стотици различни фирми, всяка една от които има различен приоритет, различен бюджет, така че е почти невъзможно да съществува единно решение за този въпрос. Нека си представим следните потребители:

-Фирмата разполага с офлайн магазин и иска да се разрастне и да премине онлайн;

-Производител на нов продукт, който иска да използва онлайн сайт за продаване на продукта;

-Потребител, който търси и намира продукти, които да препродава впоследствие;

-Дарителска кампания, която иска да продава продукти, за да събере средства за своята цел;

-Блогър, който иска да продава дигитални продукти.

Това са само няколко различни потребители, които са решили, че имат нуждата от изработка на онлайн магазин. Всеки един от тях има своите нужди, иска да има специфични елементи и настройки в уеб магазина, с които да бъдат улеснени при изпълнение на своите задължения. Затова идеална платформа за изработка на уеб сайт няма.

Най-важното решение, което един бъдещ собственик на онлайн магазин трябва да направи е да реши дали иска да използва платформа на свой собствен хостинг или да наеме платформа. Представяме Ви предимствата на двете решения:

Наем на платформа: Това е, когато потребителят наема онлайн магазин, където да продава своите продукти. Пример за такава платформа е Shopify, където срещу месечен наем получавате сайт, като имате избор между различни по дизайн шаблони и функции. При този избор, Вие сте зависим от трета страна, която във всеки един момент може да Ви спре сайта или съответната функция. Също така, при тези магазини Вие използвате шаблон, който се използва и от други онлайн магазини, което не оставя добри впечатления у клиента, особено ако е виждал същия този дизайн в други онлайн сайтове. Освен това, тези платформи изискват ежемесечно заплащане на такса, която в зависимост от магазина и функциите, които сте инсталирали, може да набъбне значително.

Ваша собствена платформа: Това е, когато Вие сами си построите уеб сайт и имате достъп и възможност да променяте абсолютно всичко по него. Този вариант е сравнително по-сложен и ако не разбирате от програмиране, то Ви трябва професионална помощ. Свободата да получите онлайн магазин, който да изглежда и действа точно както си го представяте, обаче, си струва. Също така, при тази опция няма нужда да плащате ежемесечен наем и Вашият онлайн магазин си е Ваш, без да съществува възможност някой да Ви го отнеме или спре.

Ако сте избрали създаването на Ваш собствен онлайн магазин, то тогава ще Ви трябва първоначална инвестиция за агенция за уеб дизайн и създаване на сайтове. Преди да се решите на тази крачка, създайте си списък с функции, които Вашият сайт трябва да има, както и кратко описание на дизайна на този магазин. Всичко това трябва да фигурира в договора, който подписвате със съответната уеб дизайн агенция, за да бъдете сигурни, че в крайна сметка ще получите продукт, създаден специално за Вашите нужди, подходящ единствено и само за Вас.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички

Най-четени новини


виж всички