Какво да направите, ако разлеете вода върху лаптопа си

Какво да направите, ако разлеете вода върху лаптопа си
Източник: iStock/Guliver

Повечето хора държат чаша с вода или друга течност на бюрото си, докато работят. Дори на най-внимателните от тях може да им се случи да я бутнат и лаптопът им да се намокри. Какво трябва да се направи в такъв случай?

Не се паникьосвайте, но действайте бързо, защото всяка секунда е от значение, съветват от Digital Trends.

Първо трябва да изключите лаптопа и да извадите батерията. Махнете всички компоненти, които лесно могат да се свалят. Изключете мишката и кабелите и премахнете флаш устройствата.

След това подсушете устройството си, доколкото можете. Отворете го, обърнете го надолу, оставете течността да се отцеди и подсушете всички мокри повърхности с кърпа или друга абсорбираща тъкан без мъх.

Видът на течността има значение. Водата е най-малко корозивна, а подсладените и алкохолните течности са най-вредни. Така или иначе, целта е да се смекчат техните ефекти колкото е възможно повече.

Следващата стъпка е да занесете устройството си на ремонт. Погледнете дали още е в гаранция и се възползвайте от нея, ако е така. Но имайте предвид, че производителят не поема отговорност за повреди, причинени от самите вас.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.