Какво да направите, за да оцелеете при самолетна катастрофа

Какво да направите, за да оцелеете при самолетна катастрофа
Източник: Thinkstock

Много хора имат страх от самолетни катастрофи, макар шансът да умрат от нещо друго е милиони пъти по-голям. Все пак няма да ви навреди да запомните някои елементрарни правила, които могат да ви помогнат.

Черил Шварц, пенсионирана стюардеса на United Airlines, отговори на въпроса: Какво убива хората при една самолетна катастрофа? за социалната мрежа Quora.

Тя съветва пътниците задължително да проверят къде е аварийният изход, преди да седнат на мястото си, защото при извънредна ситуация видимостта може да бъде нарушена, а трябва да знаете как да излезете от самолета възможно най-бързо при евакуация.

Това се отнася за всеки полет, въпреки че е възможно да сте летели на този модел самолет, защото всяка авиокомпания разполага седалките по различен начин.

Шварц също така препоръчва да запомните добре каква е точната позиция, която трябва да заемете при инцидент. Става дума за поза "ембрион". Използвайте предната седалка за подкрепа на главата и я наведете между коленете ви.

Освен това, дори и да сте свалили предпазния колан, добре е той да е в такава позиция, че да ви е подръка.

Преценете какво трябва да сложите в джобовете си по време на полет. Не си заслужава да умрете, опитвайки да достигнете ръчния си багаж, казва още стюардесата.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.