Какво мотивира 88-годишния милиардер Уорън Бъфет да продължава да работи?

Какво мотивира 88-годишния милиардер Уорън Бъфет да продължава да работи?
Източник: Getty Images

С възрастта, а и с постигането на определен успех, доста хора губят мотивацията да се развиват. Това обаче определено не важи за легендарния инвеститор Уорън Бъфет. На 88-годишна възраст той продължава да е активен, въпреки че има предостатъчно средства за спокойни старини.

Всъщност Бъфет още на 27 години е милионер благодарение на успешните си бизнес начинания, а днес притежава над 88 млрд. долара и е на трето място в списъка на най-богатите хора на планетата. Въпреки това води доста скромен живот - все още живее със съпругата си в къщата в Омаха, която купили преди години. Няма нито яхта, нито частен самолет, нито остров, нито пък двадесет различни луксозни коли. Самият Бъфет казва за себе си, че е "създание на навика" и не обича промените. Защо обаче продължава да работи, щом не е, за да трупа богатства?

На първо място, просто обича работата си. Казвал е в интервюта, че направо "танцува" по пътя към офиса и обожава да разговаря с "умните и интересни" хора там, пише Inc. 

Човекът, загубил най-много пари в историята, днес е най-богатият в Япония

Не е лесно да се отърсиш от провала и да отново да се издигнеш в кариерата. Но японецът Масайоши Сон може да дава у...

На второ място, Бъфет иска да увеличи максимално стойността на компанията си Bershire Hathawey. В последните три десетилетия се труди активно за това и смята, че ако го постигне, ще остави нещо полезно за обществото. Споделял е, че гледа на Berkshire Hathawey като на "незавършено произведение на изкуството"

Освен това, професията "инвеститор" е като виното - с възрастта ставаш по-добър. Мъдростта и опита от годините работа позволяват на Бъфет да предрича с голяма точност кое начинание ще му донесе успех. Показателно е, че е спечелил 99% от настоящото си състояние, след като е навършил 50 години.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.