Какво правят от Apple, ако хванат непълнолетен служител във фабриките си?

Какво правят от Apple, ако хванат непълнолетен служител във фабриките си?
Източник: Getty Images/Guliver

Технологичната компания Apple неведнъж е била критикувана за условията на труд във фабриките ѝ, повечето от които се намират в Азия заради евтината работна ръка. 

Фирмата въведе много правила, за да гарантира нормални условия и работно време. Въпреки това и сега има твърде много непълнолетни, наети в производствените съоръжения, без знанието на големите шефове, пише BGR.

От Apple обръщат сериозно внимание на проблема и дори публикуваха информация каква е стратегията им, когато разберат, че непълнолетно лице все пак е било наето на работа. В този случай мениджърите предприемат стриктно регламентирани мерки. За начало децата незабавно се връщат обратно домовете си. 

След това родителите на непълнолетните служители получават допълнителни финансови поощрения, като такси за образование и осигуряване на определена сума за отглеждането им до навършване на пълнолетие. Стратегията на Apple явно е доста ефективна, тъй като през последните 12 месеца са открити само три подобни случая.

Само преди пет години всеки трети работник във фабриките за iPhone и iPad е бил непълнолетен. Безплатната програма за образование, която Apple предлага, обаче почти слага край на този неприятен проблем.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.