Камерата на новия iPhone ще поддържа добавена реалност


Камерата на новия iPhone ще поддържа добавена реалност
Снимка:

2524

Добавената реалност може да е новото поле за иновации на Apple. Тим Кук има планове тя да бъде една от основните функции в камерата на новия iPhone, съобщава GSMArena, цитиран от digital.bg.

Кук и преди е показвал интерес към добавената реалност. Според него това е технологията на бъдещето и ще бъде по-харесвана и полезна от виртуалната реалност. Той очаква, че добавената реалност ще се превърне в част от ежедневието на хората и ще е „почти като три хранения дневно”.

Според Bloomberg Apple вече има голям екип, който работи по създаването на функции и услуги с добавена реалност. В екипа има бивши служители от Google и Microsoft, които са работили по техните проекти за виртуална реалност. Бивш служител на Dolby Labs е роководител на екипа. Точните планове на Apple обаче остават неясни. Компанията работи по множество различни проекти, включително очила за добавена реалност.

Очаква се обаче първо тя да започне с по-семпли функции, които да са достъпни чрез камерата на iPhone. Най-вероятно компанията ще се опита да направи първите си стъпки още с новия iPhone тази година, но крайното решение все още не е взето.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички