Камери следят възобновеното движение на трамваи по "Граф Игнатиев"

Камери следят възобновеното движение на трамваи по Граф Игнатиев
Източник: БГНЕС

Служители на Столична община обхождат и стриктно наблюдават трамвайното трасе по улица „Граф Игнатиев” тази сутрин. Движението на трамваите по емблематичната улица бе възстановено в 4.00 часа сутринта, предаде БГНЕС.

На завоя на „Графа” с улица „Алабин” е паркиран и микробус на Столична община, оборудван с техника за видеонаблюдение. Камерите ще следят движението на трамваите мотриси по линиите 8, 10 и 12 през целия ден.

Трамваите по „Графа” тръгнаха след 7-месечно прекъсване заради мащабния ремонт на улицата и прилежащите ѝ пространства – площад „Славейков” и градинката при храм „Свети Седмочисленици”. Първоначалният срок, който даде Йорданка Фандъкова, за възстановяване на движението бе октомври. Два месеца след този срок, скандали за качеството на ремонта, една заместник-кметска оставка, придружена с повдигнато от прокуратурата обвинение, за Коледа столичани и гости на града отново си имат трамвай по „Графа”.

Ремонтът обаче продължава. Прилежащите по „Графа” пространства все още не са завършени, стоят загражденията, при „Славейков”, при площад „Гарибалди” и около градинката на „Свети Седмочисленици”.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.