Караниколов не вижда корупция в България


Караниколов не вижда корупция в България
Снимка: БГНЕС

2554

Правителството работи за влизането на България в ERMII (чакалнята на еврозоната) до 1 година. В това увери министърът на икономиката Емил Караниколов, според когото сме изпълнили абсолютно всичко за влизане в EMRII.

Няма държава, която да е приела еврото и да е била недоволна, заяви Караниколов, според когото нашата макроикономическа рамка е доста по-добра от Гърция. Всъщност по отношение на Гърция министърът не пожела да коментира – поне що се отнася до еврото.

Пред bTV Караниколов не пожела да се сравняваме и с Чехия или Унгария, защото сме "доста по-малък пазар". В еврозоната ще имаме повече ликвидност, повече права и свързаност с европейските банки, изрично подчерта икономическият министър.

Холандия, Австрия и Германия са държавите с най-големи инвестиции в България, повтори Караниколов. Той увери, че тези държави развиват инвестициите си в нашата страна в посока разширение на бизнеса. Министърът беше категоричен, че "на последните срещи дори не се говори за корупция", а се говорело за проблема с работната ръка. Вие чували ли сте скоро за голям корупционен скандал в България, попита Караниколов, като добави, че „вероятно има” нещо предвид ареста на кметицата на „Младост” Десислава Иванчева. Министърът видя в този арест добра работа на системата, макар да се съгласи, че няма нищо доказано и изтъкна как имаме вече работещ антикорупционен закон.

Същевременно Караниколов смята, че съвсем скоро ще се промени тенденцията млади българи да бягат да работят в чужбина, защото там получават по-големи заплати. Иска ни се с много по-голям темп да растат заплатите, но не става, каза той. Приоритет на правителството било да се привличат инвеститори и да се създават производства, за да привличат "работещите бедни".

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички