Караниколов: Щом има инвеститори, нещата с корупцията са променени

Караниколов: Щом има инвеститори, нещата с корупцията са променени
Източник: БГНЕС

Щом идват инвеститорите, значи нещата с корупцията в България са променени. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов пред журналисти в парламента, предаде БГНЕС.

За миналата година имаме одобрени 31 сертификата за около 350 млн. лв. и около 5000 работни места. Това отговаря на въпроса дали за България се говори все още толкова много за корупция. Щом идват инвеститорите, значи нещата са променени, подчерта икономическият министър.

„Правителството работи срещу корупцията. Това е бич за обществото. Работи се приоритетно и законите се изменят в тази насока”, подчерта Емил Караниколов.

Пред членовете на ресорната парламентарна комисия той обясни, че към момента "Емко" работи изключително добре. „За "Емко" стоката, която беше на пристанището в Бургас пристигна в третата страна, с която имахме договор. Третата страна плати на "Кинтекс", който преведе парите на "Емко". Осигуряват се и допълнително договори“, заяви той.

От друга страна Емил Караниколов посочи, че в МИ са подготвени 114 услуги за облекчение на бизнеса. „Намалява се срокът за услугите, както и цените предимно в Патентното ведомство. Поемайки ангажимента към бизнеса, че ще работи, той пое ангажимент да увеличи средната работна заплата, както и стана - с почти 10%. Работим. Бизнесът откликна положително на това, което прави властта“, заяви ресорният министър.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.