Ким Чен Ун има 100 коли, 30 пиана и часовници за 8 млн. долара


Ким Чен Ун има 100 коли, 30 пиана и часовници за 8 млн. долара
Снимка:

8969

Личният живот на севернокорейския лидер Ким Чен Ун е обвит в мистерия. Тоталитарната държава разкрива много малко подробности и то прекарани през строг филтър. Все пак не всичко може да остане скрито, особено що се отнася до богатството му. Смята се, че Ким Чен Ун притежава около 5 млрд. долара, пише сайтът The Richest. И определено не е пестелив с парите си.

За разлика от средностатистическия жител на страната си, който живее в мизерия, Ким тъне в лукс. Той има 17 различни имения, снабдени с всички екстри, включително частни киносалони.

Знае се също така, че обожава автомобилите и има над 100, като любимата му марка е Mercedec. Притежава и частен самолет, както и - подобно на всички богаташи - собствена яхта. На нея се е качвал бившият баскетболист Денис Родман - любимец на Ким, който беше поканен да му гостува в Северна Корея. Родман разказа след това, че яхтата е много луксозна, а експерти предполагат, че струва около 8 млн. долара.

На точно същата сума се равнява и колекцията от маркови часовници на диктатора, пише The Richest. Но и с това разточителството му не се изчерпва. Ким Чен Ун притежава няколко частни голф игрища, чиято поддръжка е 500 000 долара на година.

Една от интересните му мании е тази по... пианата. Ким има над 30 в различни си къщи. Не се знае обаче дали той изобщо може да свири на пиано или просто смята, че инструментите изглеждат добре сред останалия интериор.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички