Китай ще позволи повече чужди инвестиции във финансовия си сектор

Китай ще позволи повече чужди инвестиции във финансовия си сектор
Източник: Getty Images

Китай ще позволи на местни и чуждестранни финансови фирми да се конкурират на равни начала и да разширят обхвата на бизнеса за чужди банки, заяви управителят на централната банка на Китай И Ган в сряда. Това предава Reuters, цитирана от "Фокус".

Обещанието, направено на форума Боао за Азия в южната провинция Хайнан, е повторение на предишни обещания от страна на Пекин за отваряне на финансовия сектор, но сега идва във време на огромен натиск към Китай от САЩ за търговия и достъп до китайските пазари.

На полето на търговията, И Ган заяви че Китай и САЩ трябва да уредят търговските си проблеми по рационален начин и добави, че Централната банка не би оставила юана да се обезцени.

И Ган, който стана управител на „Народната китайска банка“ миналия месец, заяви че Китай ще допусне чуждестранните инвеститори в инвестиционни тръстове, финансов лизинг, автомобилни финанси и потребителски финанси до края на годината.

Правителството също така няма да налага ограничения за чуждестранни инвестиции в компании за управление на богатството основани от търговски банки.

И Ган поднови обещанието на Китай да отвори още финансовите си пазари и обяви, че повечето мерки по отварянето на пазарите ще бъдат въведени до края на юни.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.