Китай забранява Pokemon Go


Китай забранява Pokemon Go
Снимка: Getty Images/Guliver

1947

Китай забранява Pokemon Go и други подобни игри в реална обстановка докато не е сигурно, че те не представляват заплаха за сигурността. Това съобщи китайска асоциация на аудио-видео и дигиталните издатели, цитирана от AFP.

Забраната за играенето на играта навън идва на фона на притеснения, че подобен вид развлечения създават „голям социален риск“, тъй като застрашават здравето на потребителя и сигурността в трафика.

Асоциацията съобщи, че е била информирана за решението от държавната служба, отговаряща за пресата, радиото, филмите и телевизията, която междувременно прави повторен анализ на играта.

„Дотогава службата няма да приема искания за одобрение на подобни игри и съветва местните разработчици на игри да се въздържат, когато обмислят да развиват, представят или експлоатират такива игри“, посочват от асоциацията.

Играта Pokemon Go стана особено популярна през миналата година. В нея потребителите трябва да „ловят“ покемони като обикалят различни локации, на които съществата се намират. Играта е под формата на мобилно приложение и работи чрез GPS-а на телефоните и камерата.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички