Китайци със сериозен интерес да строят тунела под Шипка


Китайци със сериозен интерес да строят тунела под Шипка
Снимка: БГНЕС

4308

В края на тази седмица предстои подписването на меморандум и споразумение с четири китайски компании, които имат заявен интерес към тунела под Шипка и не само, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Предстои предсрочно през септември да бъде пуснат обходът на Габрово, малкият тунел и мостовите съоръжения, каза още министър Нанков, цитиран от "Дарик".

"Форумът 16+1 е в София в четвъртък, петък и събота. В петък ще подпишем с четири китайски държавно-частни компании, основно с държавен капитал, които имат интерес не само към тунел под Шипка, но изцяло за магистрала Русе-Велико Търново към Шипка плюс Дунав мост при Русе-Гюргево. Сериозният интерес от тяхна страна е налице и ще го материализираме с подписване на конкретен меморандум и споразумение", каза Нанков.

Министърът изрази задоволство, че в края на лятото предсрочно ще бъдат пуснати в експлоатация обходът на Габрово, малкият тунел и мостовите съоръжения.

Нанков заедно с кмета на Димитровград Иво Димов направиха символична първа копка за чакания повече от 40 години ремонт на третокласния републикански път Чирпан-Симеоновград. Церемонията бе в димитровградския кв. "Марийно". Инвестицията е за близо 36 млн. лв., като средствата са по програма „Региони в растеж“.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички