Китайска високотехнологична компания с интерес за инвестиции у нас


Китайска високотехнологична компания с интерес за инвестиции у нас
Снимка: Министерство на икономиката

2187

Министърът на икономиката Емил Караниколов се срещна с представители на китайска компания, лидер в иновациите в световен мащаб. По време на срещата бяха обсъдени възможностите за инвестиции в сферата на информационните и телекомуникационните технологии, транспорта, логистиката и инфраструктурни проекти в страната ни.

Министър Караниколов посочи, че ще подкрепя и ще работи за по-доброто сътрудничество с китайски компании в контекста на инициативата „Един пояс, един път".

На срещата присъстваха още заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов и Яо Чаоин, съветник по търговско-икономическите въпроси в посолството на Китай в София. Г-н Яо Чаоин изтъкна, че от китайска страна се разчита за изграждането на все по-добри търговски взаимоотношения. По думите му китайски компании могат да участват в дейности, които да подпомогнат икономиката и важни инфраструктурни проекти в страната ни.

Представителите на китайската високотехнологична компания, която е на българския пазар от 2004 г. представиха възможни проекти към, които проявяват интерес за участие у нас. По време на срещата стана ясно, че проектите, които са стартирани в България от страна на компанията в информационните и комуникационните технологии, могат да бъдат доразвити и да допринесат за модернизацията в най-различни сфери. Бе представена система от сензори и камери, чрез която се дава възможност за мониторинг на водите и на язовирните стени, както и комуникационни решения, свързани с модернизацията на българската транспортна инфраструктура.

Пред министъра на икономиката бе презентирано още изграждането на Cloud системата от страна на компанията в България, както и нови технологии като Умните градове, облачните услуги и големите масиви от данни.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички