Китайски гиганти атакуват пазара на телевизори

Китайски гиганти атакуват пазара на телевизори
Източник: iStock/Guliver

Водещи производители на смартфони от Китай планират инвазия на пазара за телевизори. Huawei, Oppo и Vivo са на път да последват примера на Xiaomi, която от няколко години продава телевизори и вече е в Топ 10 на този пазар.

За намеренията на трите компании да атакуват РС пазара съобщи Gizchina, без да огласява източниците си. Става въпрос за умни телевизори, които интегрират интернет и възможностите на ТВ приставките за цифрови интерактивни услуги, уточнява TechNews.

Телевизорите с подобни технологии позволяват търсене на видео, филми, снимки и друго медийно съдържание в интернет, в локални кабелни канали, в спътникови ТВ канали или на твърдия диск на домашните устройства.

По данни на анализаторската компания Canalys, компаниите Huawei, Oppo и Vivo заемат около 68% от китайския пазар на смартфони. Първа е Huawei с 27-процентен дял, докато Oppo и Vivo контролират съответно 21% и 20%.

Като се имат предвид силните им позиции в продажбите на смартфони, Huawei, Oppo и Vivo имат големи шансове да станат значими играчи и на пазара за телевизори. Все още обаче няма официални коментари на появилите си информации от страна на представители на трите компании.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.