Китайски инвеститори с интерес към летището в Равнец

Китайски инвеститори с интерес към летището в Равнец
Източник: iStock/Guliver

Китайски инвеститори са проявили сериозен интерес към бившето военно летище в Равнец, съобщи зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев, цитиран от в. „Стандарт“.

Теренът ще бъде обособен като индустриална зона, след като се прехвърли от Министерството на отбраната на общината. Бившето летище на ВВС е в близост до магистрала „Тракия“ и пристанище Бургас.

Зона „Равнец“ усилено се промотира пред международни компании, предимно от Китай, откъдето в последните месеци има сериозен интерес за инвестиции в Бургас. Бургас има 3 индустриални зони – Северна промишлена, Южна и в Българово, но терените там са малки.

На морския град досега липсваше голям комасиран парцел, където да се изгради голяма икономическа зона от типа на пловдивските. Желанието на Община Бургас е военното летище в Равнец да се развие като икономическа зона, но тъй като ние не искаме да бъде разделяна за много инвеститори, търсим крупен такъв, обясни Красимир Стойчев.

Летище Равнец е построено през 1953 г., а през 2001 г. то беше закрито.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 5

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.
 • Gloriana

  Gloriana
  There is a critical shortage of inimoratfve articles like this.

 • Joeie

  Joeie
  A minute saved is a minute eaendr, and this saved hours! http://mhmwhjtjyy.com [url=http://mfchahvwbpt.com]mfchahvwbpt[/url] [link=http://azfhdvs.com]azfhdvs[/link]

 • Maverick

  Maverick
  At last some rattinalioy in our little debate.

 • Maverick

  Maverick
  At last some rattinalioy in our little debate.

 • Beyonce

  Beyonce
  This "free sharing" of inmfroation seems too good to be true. Like communism. http://bragqqwh.com [url=http://gnwcdn.com]gnwcdn[/url] [link=http://fkngjff.com]fkngjff[/link]