Кое е по-важно - да си щастлив, ентусиазиран или удовлетворен на работа?


Кое е по-важно - да си щастлив, ентусиазиран или удовлетворен на работа?
Снимка: Bizbuzz

6696

Съществуват много и различни позитивни емоции: емоции на очакването, моментни или пък забавни. Но освен това има и продължителни емоции, които влияят на цялостното ни настроение. Към кои емоции трябва да се стремим? Кое е най-добре за нас - щастие, вълнение или удовлетворение?

Както споделя Арт Маркман в книгата си "Bring Your Brain to Work", най-обвързаните с работата са тези, които намират в нея своето призвание. Те поставят личността си на заден план, оставяйки предните позиции за професията. Това ги кара да се мотивират все повече и да развиват екип, който да постига нови висини.

Работата, която е призвание, често води успешни начала след себе си. Следователно се постига и удовлетворение от резултата. Но то изисква години постоянство, не може да бъде очаквано от първия ден.

Приятните емоции винаги играят важна роля за самочувствието ни. "Пеперудките в стомаха", които се появяват при вълнение, но и при предстоящо събитие. Те са знак, че сме мотивирани и силно обвързани с целта и с постигането ѝ.

Настроението се пренася от вкъщи директно в работната среда и може да ни превърне в екстроверти сред колегите. Прекрасно е да се събудиш сутрин и да имаш шанса да направиш нещо значимо и важно. Алтернатива е и да посрещнеш утрото нацупен и сърдит, изпълнен с негативни емоции. Така че ако успеем да намерим собствени амбиции и позитивни мисли, това ще ни помогне да останем позитивно настроени и да продължим да работим с увереност.

По пътя към своето удовлетворение, трябва да отпразнуваме успехите си и да си припомняме какво сме постигнали. Така можем да внесем стимул в целия отбор, от който сме част.

Последната стъпка към позитивност в работната среда е да запълним програмата си за деня с нещата, които харесваме. Дори да нямаме асортимент от различни задачи, можем да раздвижим обстановката с доза положителни емоции. Кратък момент на забава или разсейване са винаги приятни и полезни. Най-добрата симбиоза се получава, когато правим нужното, а то отговаря на нашите желания.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички