Кои са градовете с най-огромни задръствания в света?

Кои са градовете с най-огромни задръствания в света?
Източник: Getty Images/Guliver

Задръстванията са честа гледка по българските магистрали по време на празници. У нас обаче положението далеч не толкова лошо, колкото в други държави и то в населени места. Ето кои са градовете с най-лош трафик според TomTom Traffic Index 2016.

6. Букурещ, Румъния

В Букурещ шофьорите губят по около 94 часа в задръствания всяка година. Средното забавяне в пиков час вечер е от 24 минути. 

5. Москва, Русия

Столицата на Русия регистрира около 106% претоварване на пътната мрежа в пиковете часове сутрин и около 138% в пиковите часове вечер. Шофьорите прекарват 127часа в трафик на годишна база.

4. Рио де Жанейро, Бразилия

Бразилският град Рио де Жанейро държи жителите си в плен на задръстването по около сто часа годишно. За затрудненото движение в мегаполиса допринасят прирастът на населението, транспортната инфраструктура, както и разрушаването на част от периметъра на магистрала.

3. Истанбул, Турция

Шофьорите в Истанбул прахосват около 125 часа в задръстване всяка година.

2. Банкок, Тайланд

Столицата на Тайланд е определена като най-гъсто населения град, с най-натоварен трафик в страната. Огромните задръствания са налице, въпреки подобрената инфраструктура, заради големия брой лични автомобили.

1. Мексико Сити, Мексико

Мексико Сити е градът с най-лошите задръствания в света. Тук шофьорите прекарват по почти 219 часа в натоварения трафик всяка година.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.