Кои са най-богатите неомъжени дами в света?


Кои са най-богатите неомъжени дами в света?
Снимка: Getty Images

7624

Те са представителки на различни поколения, но са еднакво предприемчиви, успели и амбициозни. Също така са и необвързани. Ето кои са трите най-богати неомъжени дами според данните на организацията Wealth-X.

3. Филиз Шахенк


Тя е на 49, от Турция, и има 2,4 млрд. долара. Управлява луксозният бранд дрехи и туристическия бизнес на бащиния си конгломерат Dogus Grubu (Група Доуш). Шахенк отговаря и за партньорството със световни брандове като Emporio Armani, Gucci и Loro Piana.

Въпреки че е една от най-влиятелните жени в Турция, тя бяга от публичността. Но и в сянка играе важна роля за женското лидерство и развитие и е активен филантроп. Като президент на фондацията Ayhan Sahenk Foundation подкрепя образователни, екологични и социални инициативи и каузи. Твърди се, че е запален колекционер на турско изкуство.

2. Елизабет Холмс


Тя е на 32, от САЩ, и има 4,5 млрд. долара. Които е изкарала сама. Холмс е най-младата жена-милиардер в света, основател на биомедицинската компания Theranos. Когато е на 19, Холмс напуска Станфорд, за да се посвети на науката. Компанията ѝ прави кръвни тестове само с една капка кръв. Според профил в The New Yorker от 2014 г. тя „живее в двустаен апартамент в Пало Алто, не отделя време за четене или приятели, не излиза на срещи, няма телевизор, не е ползвала отпуск от 10 години”. И въпреки че от това описание тя се оказва работохолик, не обръща внимание на критиките, а вярва в едно: „Първо те смятат за луд, после се борят с теб, накрая променяш света”.

1. Индия Роуз Джеймс


Тя е на 24 г., от Великобритания, и притежава 280 млн. долара. Наследява около 40% от милиардната империя на дядо си по майчина линия Пол Реймънд през 2008 г. Парите идват от разнообразни инвестиции в недвижими имоти в лондонския район Сохо, сред които в първия британски бар за забавление на възрастни. Той е и първият издател на порно списания в страната чрез издателството си Paul Raymond Publications.

Джеймс в момента се занимава с галерията си в Сохо Soho Revue Gallery, която излага млади съвременни автори. Индия я откри съвместно с приятеля си Уил Пелъм миналата пролет. Младата наследница обича да пътува и се надява да върви по стъпките на дядо си в развлекателната индустрия.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички