Кои са силните ви страни според това дали сте първо, средно или най-малко дете в семейството

Кои са силните ви страни според това дали сте първо, средно или най-малко дете в семейството
Източник: iStock/Guliver

Сред факторите, които определят дали даден човек ще постигне професионални успехи в живота си, е и това дали е първо, средно или най-малко дете в семейството. Така поне твърдят научни изследвания, цитирани от Business Insider.

1. Първородните деца са предопределени за успеха.

Те се появяват като единствените принц/принцеса на родителите за момента, добиват чувство, че са център на вселената. Натрупват самочувствие и развиват лидерски качества още в ранна възраст. Според проучване от 2007 г. 43% от началниците са първи деца в семейството. Първите деца често имат по-високо IQ и са по-отговорни. Най-големи след братята и сестрите си са например милиардерите Илън Мъск, Ричард Брансън и Джеф Безос.

Грешката, която 90% от хората допускат в CV-то си

Повечето хора, които си търсят работа, допускат една и съща грешка в автобиографията си - опитват се да приличат на...

2. Средните деца са екипни играчи.

Родените в средата не са толкова строго дефинирани като личности. Понякога заприличват повече на по-големите си братя и сестри, понякога на по-малките.

Не ви трябват повече харесвания, а по-високо самочувствие

Забелязали ли сте, че пускането на постове в социалните мрежи може да бъде пристрастяващо? Започва като нещо забавн...

Отличават се обаче с добри умения в общуването и изграждането на връзки. Особено умели са в преговорите. Чудесно се справят, когато работят в екип. Креативни са и мислят извън стандартите. Средни деца са били например Ейбрахам Линкълн и Чарлз Дарвин, такова и е мегазвездата Мадона.

3. Най-малките деца пренаписват правилата.

Те често са бунтари. Също така са забавни, интуитивни и по-харизматични от братята и сестрите си. Лесно влизат под кожата на другите и успяват да са винаги с една крачка напред.

Най-малките деца стават личности, които обичат по-рисковите професии. Обичат да се захващат с големи проекти или да променят изцяло вече съществуващи. Пишат собствените си правила. Характерно за тях е още, че лесно балансират между личния и професионалния си живот.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.