Кои са тайнствените туристи, които ще пътуват до Луната през 2018 г.?

Кои са тайнствените туристи, които ще пътуват до Луната през 2018 г.?
Източник: iStock/Guliver

В края на февруари Илън Мъск съобщи, че компанията му SpaceX ще изведе двама души на полет около Луната през 2018 г. Той обаче отказа да разкрие самоличността на космическите туристи, което отвори широко вратата за спекулации.

За двамата се знае единствено, че се познават и че са платили солени суми като депозити за пътуването. От Mashable дават своите предположения за това кои биха могли да бъдат те.

Ричард Брансън

Вярно е, че британският милиардер си има свои компании (Virgin Galactic и Virgin Orbit), които планират да правят комерсиални полети в космоса. Но Луната не е тяхна цел. Брансън е ексцентричен и обича да рискува. Има и парите да си го позволи. Силно вероятно е именно той да се е свързал с Мъск.

Сергей Брин

Съоснователят на Google неведнъж е споделял, че мечтае да лети в космоса. Той дори си плати да отиде до Международната космическа станция, но този полет още не се е осъществил. Освен това Брин се занимава активно с инициативата Google Lunar X Prize – състезание, което предлага награда от 20 млн. долара на първата частна компания, която успее да приземи космически кораб на Луната и да извърши там редица задачи. Може би пък Брин иска предварително да стъпи на спътника? Нищо чудно.

Неизвестни милиардери

Не всички богаташи обичат да са в публичното пространство. Възможно е туристите на Мъск да са хора, за които не сме чували преди. За да отидеш на такова пътуване, трябва да притежаваш милиони долари и много свободно време, необходимо за тренировките. Някои от изпълнителните директори на големи международни корпорации се вписват в този образ.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.